Foto: Per Myrehed
Robert och Ann bor i en senioranpassad våning i Centrala Strängnäs
Foto: Per Myrehed

Forsen Care

Insikt och kunskap om vardagen hos de äldre och hos människor med särskilda behov. Men också stora öron, en näsa för trender och förståelse för slutkundens affär. Det är vad som krävs för att kunna bygga både klokt och anpassat för landets växande äldre generation och för personer med olika funktionsnedsättningar.

Forsen har över 50 års erfarenhet av att styra komplexa vård- och omsorgsprojekt. Det är en av våra spetskompetenser. Tack vare våra erfarenheter från andra, liknande projekt kan vi skapa attraktiva boenden med det där lilla extra som ger trygghet. Miljöer som sätter människans integritet, värdighet och självständighet i centrum.

Det räcker inte med stödhandtag på toaletten och lådor istället för luckor i köket – det krävs genomarbetade lösningar som underlättar vardagen: belysning, tillgänglighet, effektiva planlösningar, rätt val av material och harmoniska sociala miljöer. En genomtänkt och välkomnande miljö ökar trivseln för både personalen, de boende och anhöriga på besök.

– Vi vet att det alltid går att skapa lite bättre, lite smartare och lite flexiblare lösningar.  Där omtanke, värdighet, integritet och självständighet för människan är utgångspunkten, säger Anders Edwall, ansvarig för Forsen Care.

Men att utforma morgondagens boenden för äldre och personer med särskilda behov handlar inte bara om att ha rätt kunskap. Det kräver också att vi lyssnar på de människor vi bygger för – de som idag är medelålders, det vill säga morgondagens seniorer. Hur vill de bo på ålderns höst? Vilka behov och önskemål har personer med olika funktionsnedsättningar?

Stabil grund för framtiden

För att kunna bygga klokt för framtiden måste vi också kunna analysera och tolka de förändringar som sker runt omkring oss. En utmaning är att bevaka och förstå den tekniska utvecklingen. Genom att integrera tekniken redan tidigt i byggprocessen skapar vi nya möjligheter med både smartare och mer flexibla lösningar.

Projekt inom vård och omsorg kräver med andra ord en unik kompetens och en särskild förståelse för slutkunden. Det har vi på Forsen. Vi har den stabila grund som behövs för att göra livet bättre för framtidens äldre generation.

Några av våra projekt inom vård och omsorg

  • Södersjukhuset, SÖS, i Stockholm. Projekt- och byggledning av nya behandlings- och vårdbyggnader och ett nytt försörjningskvarter. En stor utmaning är att sjukhusets verksamhet måste vara igång hela tiden. Läs mer
  • Bostads AB Mimer i Västerås. Ett koncept för boende 55+ kallat ”Lätt att leva. Forsen Care anlitades för inventering av tillgänglighet och förslag till åtgärder i bostäderna. Läs mer
  • Praktikertjänsts bolag Solna Kasernen 8 Fastighets AB. Projektering och genomförande av nytt rehabiliteringscentrum för ryggmärgsskadade personer. Läs mer
  • LSS-boende i Sundbyberg. Projektering och byggledning av två gruppboenden. Läs mer
  • Sankt Larsområdet i Lund. Här har befintliga lokaler, byggda början av 1900-talet, anpassats till bland annat två avdelningar för undersökning, provtagning, operation och vårdplatser. Läs mer

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK