Foto: Carbonwhite
Brf Söderläget Hudiksvall
Foto: Carbonwhite
Foto: Lillskär
Brf Söderläget, terrass
Foto: Lillskär

Hudiksvalls bästa läge – Lillskär bygger tre moderna flerfamiljshus

I Hudiksvalls bästa läge, precis vid vattnet, bygger fastighetsbolaget Lillskär tre moderna flerfamiljshus med fint ljusflöde och smarta lösningar.
Uppdraget att leda bygget gick till Forsen – det första av flera samverkansprojekt med Lillskär.
– Genom att redan i inledningsskedet konsultera vårt stora nätverk av underleverantörer lyckades vi hitta det absolut bästa utförandet för just det här projektet, säger Jörgen Hultmark på Forsen.

I stadsdelen Djupestrand i Hudiksvall låter Lillskär bygga tre flerfamiljshus, som kommer att ägas av bostadsrättsföreningen Söderläget. Bostäderna byggs med havet i söder, Hudiksvalls stad i väster och Köpmanbergets stora bergväg i ryggen.

– Det blir moderna och funktionella lägenheter med smarta planlösningar och stora fönsterpartier som ger ett fint ljusflöde. Dessutom för köparen möjlighet att sätta sin egen prägel genom olika stilval, säger Lillskärs vd Tore Berglund.

Forsen har fått uppdraget att leda projektet, där detaljerna och det spektakulära läget är det som framför allt utmärker de tre husen.

– Den stora utmaningen var budgeten, vi behövde få ner kostnaderna. Och här är vår samverkansmodell ett bra konkurrensmedel eftersom vi alltid låter våra underleverantörer konkurrera med både pris och utförande. Det är ju de som är experterna. Och genom att inte ta förhastade beslut utan verkligen lägga ner tid i upphandlingsfasen kunde vi få fram den både bästa och kostnadseffektivaste lösningen, tack vare det stora engagemanget hos våra underleverantörer, säger Jörgen Hultmark.

Produktionen inleds före jul och pågår i 15 månader. Inflyttning sker första halvåret 2019.

  • Kund: Lillskär
  • Forsens uppdrag: Totalansvar (enligt ABT), projektledning och specialiststöd
  • Kontakt hos Forsen: Anders Brieditis
  • Genomförandeform: Samverkan
  • Genomförandetid: Augusti 2017-mars 2019
  • Omfattning: Tre fyravåningshus med 40 lägenheter
  • Ort: Hudiksvall

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK