Foto: ALM Equity
Foto: ALM Equity
Foto: ALM Equity (skiss)
Foto: ALM Equity (skiss)
Foto: Olof Martell, Forsen
Foto: Olof Martell, Forsen

Skånelängor med känsla från förr i Torekov

Swimmingpool, äppelodling och ett orangeri. Gemensamma ytor har högsta prioritet när Forsen projektleder byggandet av nya Skånelängor i Torekov.

På en gammal äppelodling på Bjärehalvön har Forsen tidigare arbetat med 18 fritidshus. Samtliga har kreativa lösningar, som återvunnet taktegel, dörrar i olika färger och putsade fasader. Allt för att ge en känsla från förr.

När steg två inleddes, med sammanlagt 77 bostadsrättfritidshus, fick Forsen förnyat förtroende för projektledning och kontrollansvar.

– Det är kul att få fortsätta detta lite annorlunda projekt. Vi börjar med 59 hus om 90 kvm vardera, säger projektledare Olof Martell.

Eftersom det bor människor i området gäller det att planera och samordna så att de störs så lite som möjligt. De som bor där är idag väldigt positiva till byggandet.

– Det är en hel del sprängningar och höga krav på brandskydd i de nya husen. Så mitt uppdrag är att vara proaktiv och hela tiden ställa mycket frågor. Då kan man förutse var det kan uppstå problem.

Det blir lite som jag själv skulle vilja bo
– Olof Martell, projektledare Forsen

Äppelträden får stå kvar

– Vi tänker mycket på hur man skapar trivsamma gemensamma ytor. Vi sparar delar av äppelodlingarna och det blir många äppelträd inne i området. På så vis undviker vi det sterila intryck som en del nybyggda områden kan få. Området kommer även att få ett eget orangeri. Det blir lite som jag själv skulle vilja bo, säger Olof Martell.

Inflyttning sker i etapper under sommaren 2017.

  • Kund: ALM Equity AB
  • Forsens uppdrag: Projektledning, kontroll, etapp 2
  • Kontakt hos Forsen: Olof Martell
  • Genomförandeform: Totalentreprenad
  • Genomförandetid: April 2014 - hösten 2017
  • Omfattning: 59 hus om 90 kvm vardera. Projektet omfattar även en swimmingpool och ett orangeri
  • Arkitekt: Stephan Grip
  • Ort: Torekov

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK