Ett GPTW helt enkelt...
Foto: ©TrulsBusch-Cristensen
Sveriges 11e bästa arbetsplats
Foto: ©TrulsBusch-Cristensen
Caroline Redare, HR-chef - glad på galan

Forsen är ett Great Place to Work

I tisdags kväll korades Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017 av Great Place to Work Institute och för Forsen blev det tredje gången gillt. I år knep vi plats 11 på listan för medelstora företag och tog därmed ett kliv uppåt.

Att vara på galan, tillsammans med övriga medarbetare som representerade Forsen, är lika nervkittlande som att följa röstningen vid Melodifestivalfinalen. Men det är också ett tillfälle att unna sig att vara stolt och glädjas över att vara en del av sammanhanget: 550 gäster som representerar företag som har insett att varje enskild medarbetares engagemang, stolthet, kamratskap och lojalitet är nyckeln till framgång.

Vi är årets stoltaste

l år var vi dessutom nominerade till ett hederspris, i kategorin Sharing the pride, där vi har uppmärksammats för vårt sätt att sprida stolthet över att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Ett pris som vi, i konkurrens med stora bolag med välbemannade marknads- och HR-avdelningar, lyckades vinna med motiveringen: ”Forsen har genom sitt goda samarbete mellan HR och Marknad lyckats ta sitt employer branding-arbete till nya höjder. Med en strategisk insats har de lyft stämningen både internt och externt och med nytänkande ”utanför lådan” har de skapat stor trafik i sina digitala kanaler.”

Men i ärlighetens namn, lite trötta var vi också inledningsvis. Vi hade precis landat i Sverige efter en konferens i de schweiziska alperna. Dagar fyllda med skratt, samtal, upplevelser och engagemang där vi både hann med att njuta av sol och snö, vackra vyer och alpluft men vi arbetade också fördjupat med våra värderingar och vad som är unikt med Forsen.

Om man sätter fingret på det...

För något unikt är det, men att sätta fingret på det är inte helt enkelt. Lättast är det kanske genom att identifiera goda exempel och beteenden, som t.ex. den hjälpsamma kollegan som fixade varm choklad till ett besökande barn på kontoret, när föräldern själv satt upptagen i möte. Eller hur vi med respekt, engagemang och proaktivitet löste det praktiska för en medarbetare som oturligt nog skadade sig i backen. Eller kollegan som alltid frågar om hen stör, innan hen frågar något.

En av övningarna på konferensen handlade om att vi skulle skapa korta filmer, som beskriver Forsen utifrån employer branding. Det vinnande bidraget vid kvällens ”Forsen Cinema Awards” sammanfattar på ett fint sätt både vår bredd men också det allra viktigaste – gemenskapen. Det är den som man som ny medarbetare aktivt inkluderas i. Det som våra medarbetare som slutar säger att de kommer sakna allra mest. Det vi ser som vår styrka i medarbetarundersökningen – vår nyckel till ett Great Place to Work helt enkelt!

Kolla på den vinnande filmen från Forsen Cinema Awards genom att klicka här. 

Varför Forsen är en utmärkt arbetsplats - enligt en kollega

”Vi har kul ihop och det finns inga grupperingar, alla umgås med alla! Detta är också något som flera utanför Forsen uppmärksammat då de arbetat med oss i projekt vilket är roligt! Kulturen, den är svår att beskriva men det är något som sitter i väggarna och som man bara känner när man jobbar här, man trivs och känner sig trygg!. Listan kan göras lång men allt som allt så är verkligen Forsen en GPTW och jag känner mig mycket stolt över att säga till människor att jag arbetar här! Här blir jag kvar länge…”

/Ett citat från senaste medarbetarundersökningen

Sveriges bästa arbetsplatser - hela listan

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK