Foto: Jonas Kunze
Tor och Åsa på konferensresa
Foto: Jonas Kunze
Samtal vid bygget av Flottsundsbron i Uppsala.
Grupparbete på konferens, Ven 2015

Om Forsen

Vi bygger inte själva. Men vi tänker ut hur man bäst gör det.

Kunskaperna, erfarenheterna och nytänkandet hos våra ca 200 medarbetare innebär att vi har kompetens i byggprocessens alla led. Vi bygger inte själva. Men vi tänker ut hur man bäst gör det. Allra helst tillsammans med våra kunder och partners. Våra kunder är främst kommersiella och offentliga fastighetsägare.

Vi är specialister på projekt-, projekterings- och byggledning inom framför allt kommersiella fastigheter, anläggning, bostad, samhällsfastigheter och industri och arbetar med flera olika genomförandeformer. Vi är något av experter på delad entreprenad – det som ibland kallas för Construction Management (CM).

Vi förstärker kundens kompetens och kan även agera som kundens hela projektorganisation. Vår bredd och vår storlek gör att vi kan bemanna alla typer av projekt, och vi har även ett stort antal underkonsulter som är knutna till Forsen sedan många år. I övrigt är bolaget helt fristående från arkitekter, konsulter och entreprenörer. Vi har vårt huvudkontor i Stockholm och täcker in hela Sverige från Luleå i norr till Malmö i söder.

Vi har samlat våra erfarenheter i ett processbaserat ledningssystem kallat Forsen Flow. Det består av rutiner och checklistor och används av våra projekt- och byggledare med flera.

Forsen AB är certifierade enligt ISO 9001:2015 (kvalitet) och ISO 14001:2015 (miljö).

Länk till Forsens miljöpolicy.

En av Sveriges bästa arbetsplatser

Många av våra medarbetare är civil- eller högskoleingenjörer, främst inom samhälls- eller väg- och vattenbyggnad. Men vi har även arkitekter, landskapsarkitekter och lantmätare bland våra projektledare. Idag har vi jämställd könsfördelning både i företagsledningen och bland våra chefer.

Forsen är ett värderingsstyrt företag, där det finns utrymme att våga experimentera med nya metoder och arbetssätt. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet.

Flera år i rad har vi fått bekräftelse på att vår HR-strategi är framgångsrik, då vi blivit certifierade som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Works globala standard.

Vi är också ett av Sveriges Karriärföretag 2023, vilket innebär att vi är en av dom mest attraktiva arbetsgivarna för unga talanger att göra karriär på.

Vill du jobba på Forsen, besök då gärna våra karriärsidor där du finner alla lediga jobb. Men, vi tar gärna emot spontanansökningar också.

Bolagsstyrning

Forsens årsredovisningar

Vi har digitala årsredovisningar. Via länkarna nedan presenterar vi året som gått och du hittar även en nedladdningsbar PDF med, i huvudsak, den finansiella informationen.

English annual reports, upon request.

Forsens historia

Forsen Projekt, som det då hette, grundades 1997 av Jan Ahlinder, Håkan Undin och Leif Hernborg. Jan och Håkan är fortfarande verksamma i bolaget.

2014 slogs Bygg-Fast ihop med Forsen och 2018 köpte Forsen Projektgaranti. 2021 tillkom Projektledarbyrån och 2022 adderade våra huvudägare, Broviken, PQ Projektledning till Forsengruppen. Tillsammans stärker vi vår position ytterligare som ett av branschens ledande projektledningsföretag.

Om Forsen Partners AB

Forsen AB är en del av Forsen Partners AB, som också är ägare till Projektledarbyrån och PQ Projektledning. Tillsammans utgör vi Forsengruppen.

Majoritetsägare i Forsen Partners är Broviken som redan 2019 valde Forsen som långsiktig partner. Broviken investerar långsiktigt i hållbara och lönsamma företag med tillväxtpotential.

Integritetspolicy

Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter när du använder våra tjänster, kan du göra det här i vår integritetspolicy.

 

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK