Smarta flerfamiljshus i Hudiks bästa läge

I Hudiksvalls bästa läge, precis vid vattnet, har fastighetsbolaget Lillskär byggt tre moderna flerfamiljshus med fint ljusflöde och smarta lösningar. Forsen ledde hela bygget på totalentreprenad.

I stadsdelen Djupestrand i Hudiksvall har Lillskär låtit bygga tre flerfamiljshus, som ägs av bostadsrättsföreningen Söderläget. Bostäderna har havet i söder, Hudiksvalls stad i väster och Köpmanbergets stora bergväg i ryggen.

– Det är 40 moderna och funktionella lägenheter med smarta planlösningar och stora fönsterpartier som ger ett fint ljusflöde. Dessutom har köparen kunnat sätta sin egen prägel genom olika stilval, säger Anders Brieditis, projektledare på Forsen.

Forsen har fått uppdraget att leda projektet, där detaljerna och det spektakulära läget är det som framför allt utmärker de tre husen.
– För oss som byggherre var det en utmaning att bygga på en ort som inte har haft någon större produktion av flerfamiljshus de senaste 15 åren. Erfarenheten av nyproduktion av flerfamiljshus i betong var svår att hitta lokalt och prisnivåerna var för höga. Vi kom då i kontakt med Forsen som hade både erfarenhet och en prisnivå som fungerade för oss, säger Stefan Widenbring, projektledare på Lillskär.

Rent tekniskt var det ett smidigt projekt – bra markförutsättningar och god framkomlighet. Den tuffa vintern gjorde det däremot ganska svårarbetat. Ändå höll tidplanen i stort. I januari 2019 flyttade bostadsrättsinnehavarna in i det första huset och felanmälningarna har varit få.

– Den 14 mars är alla tre husen klara och resultatet är jättefint, inte minst de fem takterrasserna. Det har varit ett kul projekt vi har haft ett bra samarbete med Forsens medarbetare på plats, säger Stefan Widenbring.

  • Kund: Lillskär
  • Forsens uppdrag: Totalentreprenad
  • Kontakt hos Forsen: Anders Brieditis
  • Genomförandeform: Totalentreprenad
  • Genomförandetid: Augusti 2017-mars 2019
  • Omfattning: Tre fyravåningshus med 40 lägenheter
  • Arktitekt: Metod Arkitekter
  • Ort: Hudiksvall

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK