Foto: Per Myrehed
Foto: Per Myrehed
Foto: Källa: 3XN
Foto: Källa: 3XN

Grow Hotel i Solna

Den 8 september 2016 togs första spadtaget för ett helt nytt hotell i Solna - Grow Hotel. I november 2018 stod hotellet färdigt. Forsen stod för projekt-, projekterings- och produktionsledning.

Det fyrstjärniga hotellet byggdes på uppdrag av Humlegården och utfördes som ett CM-projekt.

Det nio våningar höga hotellet, som ligger granne med Swedbanks prisbelönta huvudkontor, rymmer 176 rum, gym för hotellets gäster, grönt tak och en restaurang. Time Hotel Group driver hotellet och det öppnades för gäster i november 2018. Helt enligt tidsplanen.

Ur pressreleasen när hotellet stod klart

Humlegården Fastigheter har flera kontorsfastigheter i Solna Strand och såg ett stort behov av ökad service i området. 2016 kom man därför överens med Time Hotel Group om att bygga ett hotell.

– Vi har samarbetat med Forsen om flera projekt i området, bland annat Swedbanks prisbelönta huvudkontor och ett nytt parkeringshus. Parallellt med hotellbygget ledde Forsen dessutom uppförandet av Grow Kontor i fastigheten intill, så det blev naturligt att anlita dem även för Grow Hotel, säger Jens Folkesson, projektchef på Humlegården fastigheter.

Att hotellbygget skulle drivas som ett CM-projekt var ett självklart val, säger Niklas Häggström, projektledare på Forsen:
– Både tidplanen och budgeten var tajta samtidigt som Humlegården gärna vill vara delaktiga och kunna påverka projektet, även sent i processen. Och då är CM det absolut bästa genomförandeformen. Dessutom blev CM räddningen när monteringen av fasaden – som skulle ta tio veckor – pågick i nästan ett år.

– Vi kunde kasta om delprojekten vilket räddade situationen, säger Jens Folkesson. Alla som jobbat i projektet har varit oerhört engagerade, flexibla och lösningsorienterade för att kringgå de problem som fasadförseringen medförde. Och slutprodukten överträffade alla förväntningar – ett jättefint hotell där våra, operatörens och arkitekternas visioner verkligen förverkligades.

Det nio våningar höga hotellet, certifierat enligt Miljöbyggnad Guld, har 176 rum, gym för gästerna och en restaurang, som är en nordisk version av det japanska robataköket.

  • Kund: Humlegården
  • Forsens uppdrag: Projekt-, projekterings- och produktionsledning
  • Genomförandeform: CM, Construction Management
  • Genomförandetid: 2016 – 2018
  • Omfattning: 176 rum
  • Arkitekt: 3XN
  • Ort: Stockholm, Solna

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK