Foto: Egnahemsbolaget
Foto: Egnahemsbolaget

Selma Gård – Forsen byggleder 60 nya bostadsrätter i Göteborg

En ny stadsdel håller nu på att ta form i Göteborg. Denna stadsdel heter Selma Stad och har Selma Gård som ett centralt inslag. Forsen ansvarar för byggledning av Selma Gård som består av två byggnader som rymmer totalt 60 bostadsrätter, med storlekar som varierar mellan 36 och 94 kvadratmeter.

Stadsdelen är belägen i Hisings Backa, cirka sex kilometer från centrala Göteborg. Selma Lagerlöfs torg utgör den centrala punkten i Selma Stad, med Selma Gård som ligger diagonalt mittemot i söder, vid korsningen av Litteraturgatan och Backadalsgatan. Projektet består av två olika byggnadstyper, ett lamellhus med 46 lägenheter och ett loftgångshus med 14 lägenheter. Alla lägenheter har antingen balkong eller uteplats. Dessutom ingår en gemensamhetslokal med övernattningsrum. Byggnaderna är placerade i en vinkel, vilket skapar en lugn innergård på baksidan med grönska och flera sittplatser där solen kan njutas av.

Tomten är omgiven av ett villaområde på norra sidan och flerfamiljshus på den sydvästra sidan. Busshållplatser finns direkt utanför på gatan och det finns också närhet till matbutiker, bibliotek, apotek, skolor, restauranger, fiskaffärer och mycket mer.

De första boende kommer att flytta in i Selma Gård under juni månad. Mikaela Wallo från Forsen är byggledare för projektet på uppdrag av Egnahemsbolaget och har varit involverad ända sedan projektering. Arbetet med att bygga Selma Gård påbörjades sommaren 2021.

Utmaningar har uppstått under projektets gång på grund av pandemin, inflationen och det pågående kriget. Höga priser och förseningar i leveranserna har varit utmanande, men tack vare en välfungerande projektorganisation och ett bra samarbete har arbetet ändå gått mycket bra, berättar Mikaela Wallo, projektledare på Forsen.

Selma Stad är verkligen en stadsdel i utveckling med många nybyggen och det händer mycket just nu.

  • Kund: Egnahemsbolaget
  • Forsens uppdrag: Byggledning
  • Kontakt hos Forsen: Mikaela Wallo (ansvarig byggledare) och Mats Ranäng (ansvarig AEC)
  • Genomförandetid: 2023-05-15
  • Omfattning: 60 bostadsrättslägenheter (Totalt 6018 kvadratmeter)
  • Arkitekt: Studio Ekberg
  • Ort: Göteborg

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK