Jonas Wållberg, affärsenhetschef Norr

Forsen etablerar sig i Norrland – öppnar kontor och anställer i Umeå och Kiruna

Forsen fortsätter sin expansion och öppnar i dagarna sitt första kontor i Norra Sverige.
– Vi ska finnas där våra kunder finns. Och det finns en stor efterfrågan på våra tjänster i de norra delarna av Sverige så detta är en logisk och självklar satsning, säger Forsens vd Bengt Johansson.

Forsen är ett av Sveriges största byggprojektledningsföretag och sedan länge verksamt i stora delar av landet, men man har tidigare inte haft kontor norr om Uppsala. Nu expanderar Forsen verksamheten till att omfatta hela Sverige och starten är det nyöppnade Umeåkontoret.

– Det finns en stor marknad i Norrland men det kräver en närvaro för att kunna konkurrera om uppdragen. Vi har rekryterat medarbetare i både Umeå och Kiruna och vi planerar att så småningom öppna kontor på fler orter i Norra Sverige, säger Bengt Johansson.

Expansionen leds av Jonas Wållberg, som har fått titeln affärsenhetschef Norr. Han är i grunden projektör inom anläggning och har arbetat med flera stora markprojekt, bland annat Botniabanan. Han har dessutom stora erfarenheter av att bygga upp verksamheter i regionen, framför allt från Tyréns där han ledde expansionen från ett 20-tal till 300 medarbetare.

Närmast kommer Jonas Wållberg från rollen som vd och delägare av företaget Sigma Civil, men nu flyttar han hem till Umeå där han är uppväxt.

– Jag har följt Forsen på avstånd i flera år och vet att det är ett kompetent företag med duktiga medarbetare som alltid levererar. Så det ska bli spännande att bygga upp Forsen Norr med en så stark organisation i ryggen, säger han.

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK