Spadtag för nya ICA-butiken i Gustavslund

Forsen sköter projektledningen av ny ICA-butik i Gustavslund, Helsingborg

Den åttonde mars i år togs första spadtaget till Gustavslunds nya ICA Supermarket-butik. Forsen sköter projekt-, projekterings- och byggledningen.

Gustavslund är ett av Helsingborgs mest expansiva områden. Här uppförs många nya bostäder och ICA Fastigheter Sverige AB bygger en butik med fokus på närproducerade varor. ICA Supermarket-butiken blir 1 800 kvm stor och total tomtyta är 9 809 kvm, vilket ger plats till parkering och logistik. Till detta siktar man i projektet på certifiering Miljöbyggnad Guld.

Gustavslund

Ritning: ICA/Tecknarstudion Göteborg

– Vi genomför projektet som delad utförandeentreprenad, vilket ger flera fördelar. Vi får på så vis kortare, enklare beslutsvägar. Man kan säga att ”vi äger projektet” och styr utifrån vårt och projektets bästa vad avser tider, eventuella tekniska byten osv. Sist men inte minst har vi en god ekonomi i projektet, mycket på grund av vår upphandlings- och entreprenadform säger Stefan Johansson, uppdragsansvarig projektledare Forsen. Tidplanen är väldigt kort och pressad men det kommer gå vägen tack vare bra samarbete i projektgruppen.

Projektet startade 30 april, 2015 och entreprenaden 4 januari, 2016. Man räknar med att vara klara i slutet på september, 2016. Då tar verksamheten vid och fyller upp butiken samt trimmar in sina funktioner inför öppning i november.

Kontaktpersoner
Stefan Johansson, projektledare, Forsen: 0733-48 46 71
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK