En specialare i Göteborg – Tomas Göthberg

För en tid sedan fick Göteborgskontoret ett välkommet tillskott till kompetensbanken – Tomas Göthberg. Tomas har specialkompetens inom ett område som framför allt rör samhällsfastigheter - säkerhets- och telesystem. Vi frågade Tomas vad man ska tänka på när man ska bygga tryggt och säkert.

Vad kan du hjälpa kunderna med?
– Jag kan se till att deras byggnader blir trygga och säkra samt har smarta och effektiva installationer. Det handlar alltså om säkerhets- och telesystem, passage, övervakning och AV teknik, installationer från ax till limpa men också besiktning av dessa – både befintliga hus och under byggnationen.

Hur ser marknaden ut för den här typen av tjänster?
– Det har helt klart ökat. Kunderna ser behovet av övervakning utifrån ett säkerhetsperspektiv, men det bottnar i att man vill känna sig trygg. Både de som äger och förvaltar samhällsfastigheter, såsom ex. häkten och domstolar, men även skolor, kontor och handelsfastigheter.

Finns det nåt som du tycker är extra roligt?
Jag tycker att entreprenadjuridiken är riktigt kul samt att det alltid går att lära sig mycket nytt inom det området.

Kan du nämna några projekt eller typer av projekt du jobbat med?
– Jag jobbar som installationssamordnare, besiktningsman och beställarombud för domstolsverket, med projekt i hela Sverige. För närvarande mycket i Malmö samt i Jönköping där man bygger nya domstolar. Jag har också haft uppdrag som rör häkten, kontor, skolor och industribyggnader.

Hur kom du in på den här banan?
– Jag har varit med rätt länge och började som teleingenjör. ”Den långa vägen”, som man brukar säga. Det började redan 1994 som installatör, servicetekniker och vidare som projektledare mm innan jag 2007 ”bytte sida” till ett större konsultbolag. Sedan har jag jobbat och fördjupat min kompetens löpande. Haft roller som installationssamordnare, projekteringsledare, projektledare, besiktningsman och kontrollansvarig mm.

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK