Foto: Per Myrehed
"Att kunna gå till jobbet och träffa arbetskamrater betyder jättemycket för mig".
Foto: Per Myrehed

Glädjen när allt står klart!

”Ska det verkligen bli ett hus här?”
Så tänker jag ofta när jag står ute på ett tomt fält. Och det är faktiskt lika spännande varje gång, trots att jag jobbat trettiofem år i branschen. För att inte tala om glädjen när allt är klart.

Jag har arbetat som projektledare på Forsen i fyra år. Eller, det beror på hur man räknar. Jag jobbade nämligen på Byggfast i femton år och följde med vid sammanslagningen 2015. Ibland får jag frågan om det är någon skillnad och svaret är väl både och. Jag gör ju samma saker tillsammans med samma människor och båda företagen håller högsta kvalitet på jobben.

Däremot är möjligheterna till kompetensutveckling större idag eftersom Forsen är fyra gånger så stort och därmed har större resurser. Och det är jätteviktigt. Ibland har vi så mycket att göra att vi inte hinner lyfta blicken men det är tid man måste skapa – saker och ting ändras snabbt och dagsaktuella kunskaper är ett av våra viktigaste konkurrensmedel. Dessutom är det förstås roligt att ständigt få utvecklas.

Varför skulle jag söka mig någon annanstans?
– Magnus Persson

Jag jobbar framför allt med bostadsprojekt men har även erfarenhet av anläggning. Just nu projektleder jag om- och tillbyggnaden av Halmstads konstmuseum, nyproduktion av 150 bostadsrätter i Falkenberg och två äldreboenden, ett i Halmstad och ett i Kungsbacka.

Alla projekt är ju unika men kanske är man alltid lite extra förtjust i det senaste. Jag är i alla fall särskilt stolt över Sandlyckans äldreboende, som blev klart i somras. Vi hade ett gott samarbete med beställaren Derome Hus, som gav oss fullt ansvar. Förstudien och investeringskalkylen stämde väldigt bra med verkligheten, vi fick till riktigt bra upphandlingar och vi kunde skapa ett fint boende till en lägre kostnad än vad vi räknat med. Då kan man inte vara annat än nöjd.

Många av mina kollegor i branschen jobbar i eget företag men det är inte min grej. Att kunna gå till jobbet och träffa arbetskamrater betyder jättemycket för mig. Forsen är ett öppet och rättvist företag med en fin gemenskap och bra kollegor och jag trivs med mina arbetsuppgifter. Så varför skulle jag söka mig någon annanstans? Det finns ju ingen anledning.

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK