Foto: Per Myrehed
Foto: Per Myrehed

I mitt jobb får man ständigt vara med om oväntade överraskningar

Möt Erik Dahlin, projektledare hos oss på Forsen i Halmstad. Erik började redan som liten med lego, numera är det lite större byggstenar och bygga glada projekt-team han jobbar med.

Även om jag tror mig veta hur min dag ska se ut när jag går upp på morgonen, så har jag ofta fel. För i mitt jobb får man ständigt vara med om oväntade överraskningar. Jag arbetar som projektledare inom samhällsbyggnad på Forsen i Halmstad. För närvarande är jag involverad i två nybyggnadsprojekt av industrilokaler i Markaryd. Det är stora projekt som ska inrymma olika typer av industriprocesser, där alla discipliner är viktiga och många intressenter inblandade.

Jag har alltid tyckt att det är kul att bygga. Som liten började det med lego och KAPLA-stavar. Idag handlar det mer om större byggstenar, dock inte bara fysiska sådana. Som projektledare är nog det främsta byggmaterialet kommunikation, lösningsorientering och förståelse. Detta för att kunna bygga starka projektgrupper som har gemensamma mål och drivkraft i samma riktning. En utmaning som ibland kan vara mer komplex än avancerad byggteknik.

Fast det är ändå detta, som gör min arbetsdag. Att jag har möjligheten att få bygga upp starka och glada projekt-team, som arbetar med blicken åt samma håll. Att jag även får arbeta med människor, som vaknar på morgonen med inställningen om att oväntade problem är oväntade överraskningar. Allt detta, för att i slutändan av en projekttid, kunna leverera välmående byggprojekt till en beställare.

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK