Foto: Stephan Bozic för Krook & Tjäder
Detalj från p-hus Svartmunken i Halmstad.
Foto: Stephan Bozic för Krook & Tjäder

Hus

Totalansvar för mångåriga miljardprojekt eller ombyggnad av förskolan runt hörnet? Det spelar ingen roll. Forsen sätter alltid ihop det bästa teamet för projektet. Och vi kan alla former av hus.

”Hus” är ett vitt begrepp, som i princip innefattar alla byggnader med väggar och tak. I Forsens värld står det för kontor, köpcentrum, muséer, slott, datahallar och sist men inte minst samhällsfastigheter såsom skolor, vård- och omsorg, polisstationer, kriminalanstalter och domstolsbyggnader. Och vi har faktiskt erfarenhet av allt det. Bostäder är ett eget segment, och det hittar du här.

Några av våra mest framgångsrika husprojekt har genomförts genom delad entreprenad (CM). Men det är projektet som styr valet av genomförandeform. Forsen arbetar med både CM, generalentreprenad eller totalentreprenad beroende på projektets storlek och karaktär. Och det är alltid Forsen som sitter i förarsätet.

Forsen har både generalister och specialister, vilket gör att vi kan bemanna samtliga roller i projektorganisationen – och vi kan ta helhetsansvar för stora projekt. Vi nöjer oss inte med att hyra ut experter som sitter i utredningar, vi ser till att husen faktiskt också byggs.

– En projektledare hos oss kan stå i gropen på morgonen och sitta i styrelserummet samma eftermiddag. Så dagens svåraste beslut kan ibland vara hur hon eller han ska klä sig inför arbetsdagen, säger Johan Berg, senior partner och projektledare på Forsen.

Ett av många framgångsrika projekt är Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg, Forsen var projekt-, projekterings- och produktionsledare på uppdrag av Humlegårdens fastigheter. Vi genomförde uppdraget på CM, vilket i praktiken innebar att Forsen fungerade som kundens virtuella byggavdelning. Och 2015 blev Swedbankkontoret det första svenska projekt som belönats med det prestigefyllda priset Urban Land Institute Global Awards for Excellence.

Fast det allra viktigaste att lyfta fram är kanske ändå de mjuka värdena, det omtalade engagemanget hos Forsens medarbetare. Någon påstod att det sitter i väggarna. Och det stämmer – det genomsyrar faktiskt allt vi gör.

Varför Forsen?

  • Engagerade medarbetare som kontinuerligt utbildas
  • Lång erfarenhet av stora och komplicerade projekt
  • Bredd och resurser att tillsätta en heltäckande organisation som är skräddarsydd för varje projekt
  • Stor geografisk spridning – finns på några av Sveriges mest centrala platser
  • Vana vid att ta hänsyn till befintliga hyresgäster, grannar och närområdet
  • Tillsätter projektorganisation och genomförandeform utifrån projektets storlek och karaktär, inte tvärtom
  • Behärskar alla genomförandeformer

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK