Foto: Tobin Properties
Brf Skräddaren i Bromma (bilden är något beskuren)
Foto: Tobin Properties

Skräddaren – funkis med retrokänsla, takterrass och minikök

I Brf Skräddaren har föreningens medlemmar tillgång till ett gemensamt cykelrum med miniverkstad, bilpool och en gemensam takterrass med utekök och milsvid utsikt.

”Tre minuters promenad från Brommaplan ligger Skräddaren – ett modernt bostadshus med 73 lägenheter som har tagits fram i ett samarbete med några av landets främsta arkitekter. Inbäddade i riklig grönska uppe på en liten kulle, ligger bostäderna på Snörmakarvägen 35 skyddade från både insyn och stadsbrus.” /Från Tobin Properties hemsida

Forsen bygg- och projekteringsleder

Forsen agerar byggledare för markarbetena och sköter projekteringsledningen. Det innebär att vi leder och samordnar konsultgruppen som består av arkitekt, konstruktör, landskapsarkitekt samt VVS-, el-, plåt-, fukt, brand-, tillgänglighet- och akustikkonsulter. Forsen har också ett BAS P-ansvar för arbetsmiljön.

Helt nya lägenheter med takterrass och utekök

Det ursprungliga huset har rivits och det nya uppförs i funkisstil med retrokänsla. Lägenheterna är ganska små, ettor till treor, men yteffektiva, och Tobin Properties har lagt ned mycket omsorg kring detaljerna. Bostäderna är designade av en inredningsarkitekt, Trigueiros, och köken är specialbyggda av ett snickeri i Sverige.

Föreningens medlemmar har tillgång till ett gemensamt cykelrum med miniverkstad, bilpool och en gemensam takterrass med utekök och milsvid utsikt.

Tobin bygger bostäder med hög designkänsla och ett signum för deras bostäder är att många just har gemensam takterrass.

Utmaningar

En av utmaningarna är att det är ett s.k. fill-in projekt, d.v.s. man bygger en ny fastighet mellan befintliga huskroppar. Till detta bygger man i ett villakvarter vilket innebär att det är trångt för transporter och byggutrymme.

Låg P-norm och fasadklättrare

P-normen är extremt låg, d.v.s. hur många parkeringsplatser varje lägenhet ska ha tillgång till. Här är p-normen ca 0,2 eftersom det finns bilpool. Staden har alltså luckrat upp den stränga P-normen vilket är lite av en revolution. Vanligt är att P-normen ligger kring 0,70 = 70 % av bostäderna ska ha en parkering.

En annan lite klurig lösning är att bostadsrättsföreningen kommer att anlita fönsterputsare med fasadklättrare. Därför finns ett säkerhetssystem med vajrar och pollare på taket för att kunna sköta det löpande underhållet.

Populära lägenheter

Säljstart var våren 2015 och i dagsläget är merparten av de populära lägenheterna sålda. Planerad första inflyttning är från och med årsskiftet 2016/2017.

  • Kund: Tobin Properties AB
  • Forsens uppdrag: Projekteringsledning och byggledare för markarbetena samt BAS P-ansvar för arbetsmiljön.
  • Kontakt hos Forsen: Pia Krook
  • Genomförandeform: Delad entreprenad
  • Genomförandetid: 2015 - 2017
  • Omfattning: 73 lägenheter
  • Arkitekt: BSK
  • Ort: Stockholm, Bromma

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK