Foto: icepic.se photography (bilden är beskuren)
Foto: icepic.se photography (bilden är beskuren)

Tandvård i Stationsgallerian

Millimeterprecision. Det var kravet när Forsen fick totalentreprenad för byggandet av den nya tandvårdskliniken ”Stationen” i Uppsala
– Rummen i kliniken är ritade exakt efter behandlingsstolarna, för att uppfylla Region Uppsalas krav och uppnå bästa möjliga tandvård, säger Fredrik Snis, projektledare på Forsen.

Folktandvården i Uppsala har beslutat att låta bygga en ny klinik i Stationsgallerian, med kapacitet för över 10 000 undersökningar per år. Fastigheten ägs av SPP Fastigheter och förvaltas av Storebrand Fastigheter. Uppdraget att leda ombyggnaden gick till Forsen.

– Vi har goda erfarenheter av andra samarbeten med Forsen. Dessutom har de byggt en mottagning för Folktandvården tidigare vilket är en stor fördel eftersom det krävs millimeterprecision, säger Sandra Kilhage Persson, Asset Manager på Storebrand Fastigheter.

Den nya kliniken byggs i en tidigare restauranglokal precis intill Uppsala resecentrum. Den består av fyra behandlingsrum, väntrum och personalutrymmen. Behandlingsrummen är ritade utifrån behandlingsstolarna och anpassade efter Region Uppsalas krav på arbetsytor.

– Ytterligare en utmaning är logistiken eftersom lokalen ligger ovanpå en matbutik i en galleria. Vi behöver samordna håltagning i betongen och bullra så lite som möjligt så att varken övriga hyresgäster eller flödet av besökare störs under ombyggnaden. Detta försvåras också av att det är HDF-bjälklag där vi behöver anpassa borrandet efter armeringen, säger Fredrik Snis.

Den nya kliniken, som beräknas öppna i april, blir något av en ”Folktandvården light”. Här erbjuds undersökningar, enklare behandlingar och akuttandvård. Vid större behov bokas patienten in hos samma tandläkare eller en tandhygienist på en närliggande klinik som är utrustad för mer avancerad tandvård.

 

  • Kund: Storebrand Fastigheter
  • Forsens uppdrag: Projektledning, installationsledning, KA-PBL
  • Kontakt hos Forsen: Fredrik Snis
  • Genomförandeform: Totalentreprenad
  • Genomförandetid: oktober 2017 – april 2018
  • Omfattning: cirka 200 kvm
  • Arkitekt: Krook & Tjäder
  • Ort: Uppsala

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK