Full aktivitet på en av workshoparna.

Forsen hjälper till att forma framtidens ingenjörer

Tillsammans med KTH och Centrum för Byggeffektivitet (CBE) deltar Forsen i fyra workshops med målsättningen att utveckla forskning och utbildning inom bygg.

Varje workshop består av representanter från näringsliv, bl.a. konsult- och byggföretag, och KTH. Syftet är bland annat att formulera korta och långsiktiga mål för forsknings- och utvecklingsprojekt samt aktivt delta i initiering av projekten. Forsen som CBE-partner deltar i diskussioner om kunskap och kompetens som bidrar till utveckling av kommande civilingenjörer och arkitekter.

– Vi ser resultat direkt, vilket är väldigt roligt, säger Anders Edwall, affärsområdeschef för Bostad på Forsen. Bland annat har KTH inrättat en forskningstjänst för Arbetsmiljö och Säkerhet och startat utformningen av ett nytt ämne för civilingenjörer och arkitekter inom produktionsmetodik och processmetodik.

Från Forsen deltar Tomas Uzdanavicius (informationshantering), Peter Wesselson (bygglogistik och upphandling) och Anders Edwall (arbetsmiljö och säkerhet samt produktionsmetodik och processmetodik).

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK