Foto: Per Myrehed
Tor trivs på Forsen!
Foto: Per Myrehed

Veteran under ständig utveckling

Efter tretton år på Forsen får jag nog räkna mig till veteranerna. Och en del kan säkert tycka att det låter lite småtrist. Men det är faktiskt raka motsatsen. Det är visserligen tretton år med samma arbetsgivare men jag får göra massor av olika saker, är med och utvecklar företaget och växer fortfarande som konsult och chef.

Jag började min yrkesbana på ett byggföretag direkt efter gymnasiet – jag är bland de tio procenten på Forsen som inte har akademisk bakgrund. Istället har jag utbildat mig efter hand, bland annat på KTH, och jag har en jättestor nytta av min bakgrund som byggentreprenör. För även om jag inte står och gjuter betong idag så vet jag hur det går till. Och att kunna byggprocessen är förstås ovärderligt i min roll som projektledare.

Jag anställdes som produktionschef på Forsen men gled så småningom in i projektledarrollen. Mitt första uppdrag var ombyggnaden av Systembolagets huvudkontor vid Kungsträdgården i Stockholm och jag har även arbetat med fasadbyte på Stockholms slott och ombyggnaden av Harpsund i flera etapper. Symbolbyggnader och kulturfastigheter som är så långt man kan komma från de moderna citykontoren.

Om du är framåt och beredd att ta för dig kan du faktiskt gå hur långt som helst!

Idag går halva min arbetstid till projektledning, just nu för utbyggnaden av Södersjukhuset. Resten av tiden är jag affärsenhetschef sedan sex år. Jag har resultatansvar för ett trettiotal medarbetare: ekonomi, nöjda medarbetare, nöjda kunder och kvalitet i projekten. Den största utmaningen är att se till att alla medarbetare har både rätt uppdrag och rätt mängd uppdrag – ett ständigt pågående pussel. Men kul!

Allra roligast är dock när vi tillsammans kan räkna hem riktigt stora projekt, som till exempel Södersjukhuset. På Forsen lever vi mer eller mindre för projekten och det är väldigt prestigelöst – vi har en platt organisation, det finns inga vattentäta skott och alla hjälper varandra. Det är en stor skillnad mot när jag jobbade på entreprenörsidan – där var alltid det egna resultatet viktigast.

På Forsen har vi i princip alla typer av projekt idag, trots att vi inte är ett stort företag. Så vi som jobbar här har en jättemöjlighet att bygga vårt CV och växa som konsulter. Om du är framåt och är beredd att ta för dig kan du faktiskt gå hur långt som helst.

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK