Niklas och Louise trivs på Forsen

Ett företag, många resor

Den ena är Forsenveteran och har hunnit bli affärsenhetschef under sina elva år på företaget. Den andra började på Forsen för drygt tre år sedan och har i dagarna blivit gruppchef. Louise Landberg och Niklas Häggström har olika bakgrund och de har gjort olika resor på Forsen. Men båda hyllar företagskulturen, förtroendet och de stora utvecklingsmöjligheterna.

Louise Landberg tog civilingenjörsexamen på KTH i Stockholm våren 2002 och jobbade sedan med fastighetsförvaltning på Svenska Bostäder i sex år innan hon kom till Forsen.
– Jag tyckte Forsen lät roligare och mer spännande än de andra företag jag var i kontakt med.

Under de första åren jobbade hon som projekteringsledare i många olika typer av projekt – kontor, förskolor och skolor – samt biträdde kollegor i galleria- och broprojekt. Variationen var stor och gav många nya erfarenheter, ofta i kombination med rollen som projektledare. Under åren har hon även hunnit med museum, hotell och ännu fler kontor. Mest udda har nog varit renrum för rymdprojekt.

Louise tittar i taket
Louise ute på ett av sina projekt i Vasastaden.
Foto: Per Myrehed

Parallellt med detta har Louise arbetat i många interna utvecklingsprojekt. Efter ett par år blev hon befordrad till gruppchef och 2017 blev hon affärsenhetschef med ansvar för sammanlagt trettio medarbetare.
– Forsen har varit generös med utbildningar och erbjudit utmaningar i roliga projekt. Och jag har haft stor backning från företaget hela vägen. Jag har lärt mig massor av kollegorna och det är tillåtet att göra fel. Det vi håller på med är både intensivt och komplext, där det ofta finns flera vägar att gå. Och om någon skulle fatta fel beslut finns det alltid en vilja att lösa det tillsammans.

Elva år är en lång tid hos samma arbetsgivare, men Louise Landberg upplever det inte så.
– Det är nya kunder och nya kollegor i projekten hela tiden, så det är nästan som att byta jobb. Det är aldrig tråkigt!

På Forsen finns det en företagskultur som är vänlig och inkluderande
– Niklas Häggström

Niklas Häggström drev ett eget byggföretag i många år innan han började plugga till civilingenjör på KTH. Redan under studietiden fick han kontakt med Forsen på en arbetsmarknadsdag och han extrajobbade sedan som produktionsledare på Forsen parallellt med studierna. Så det var ganska självklart att han skulle söka sig hit när han gått ut skolan.
– Mitt första projekt var Södersjukhuset i Stockholm, där jag hade flera olika arbetsuppgifter. Det var mycket byggledning men jag ansvarade även för risker och projektkommunikation.

Grow hotel
Alldeles nytt - hotellet i Solna.
Foto: Per Myrehed

Därefter gick Niklas in som biträdande projekt- och projekteringsledare för ett hotellbygge i Solna. När en kollega sedan gick på föräldraledighet tog han över projektet, som drevs på CM tillsammans med kunden. Och internt blev han tillförordnad gruppchef när den ordinarie gick på föräldraledighet – en tjänst som nyligen blev permanent.
– Om du visar framfötterna och är tydlig med vart du vill komma finns det alla möjligheter på Forsen, även när du är ung. Jag har fått gå alla utbildningar jag har velat och har ett stort stöd av kollegorna. På Forsen finns det en företagskultur som är vänlig och inkluderande. Alla vill att alla ska lyckas, oavsett vilken position du har på företaget.

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK