Foto: Per Myrehed
Att både få jobba ute i verkligheten och vara med att utveckla bolaget är det bästa av två världar. /My Svedlund
Foto: Per Myrehed

Hemvändaren My saknade konsultrollen

Varför återvände du till Forsen? Den frågan får jag ibland eftersom jag är en av flera som kommit tillbaka till företaget efter att ha jobbat i nästan fyra år på beställarsidan.

Forsen var en av mina första arbetsgivare efter min civilingenjörsexamen från KTH. Redan innan jag fyllt trettio fick jag ta ett stort ansvar och driva komplicerade projekt, hela tiden med mer seniora projektledare stöttande i kulisserna. Jag lärde mig massor men kände ändå efter tio år att jag ville se projekten från ”andra sidan” och fick ett erbjudande som projektchef på ett mindre fastighetsbolag.

Det var en lärorik tid men jag saknade att jobba på konsultsidan där min roll också är själva affärsidén, inte en stödverksamhet. Sagt och gjort, jag började dra i lite trådar och för att ha någon att bolla med kontaktade jag Bengt Johansson, som under min frånvaro blivit vd på Forsen. Efter ett par möten föreslog han att jag skulle återvända hit i rollen som affärsenhetschef. Och eftersom jag hade tio fina år på företaget visste jag ju att Forsen har sunda värderingar, en stor tillit till personalen och gärna vill ha medarbetare med ett stort eget driv. Det kanske ine passar alla, men det passar definitivt mig.

Jag saknade konsultrollen och Forsen!

I min roll som affärsenhetschef har jag både kund-, personal- och ledningsansvar. Men jag arbetar också som ”vanlig” projektledare, framför allt med tidiga skeden. Just nu jobbar jag med en fastighet i centrala Stockholm, där vår kund driver frågan om att ändra detaljplanen. Mitt jobb är att synka fastighetsägarens önskemål med samhällets vision om vad marken ska användas till, så att en ny detaljplan kan antas. Det handlar om att hitta samspelet mellan byggnaden och omgivningen – samhällsbyggnad, helt enkelt.

Att både få jobba ute i verkligheten och vara med att utveckla bolaget är det bästa av två världar. Att gå till ett annat konsultbolag finns inte på kartan. Här finns det både lyhördhet, variation, utvecklingsmöjligheter och en närhet som du knappast hittar hos de stora drakarna. Så den här gången blir jag kvar!

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK