Foto: Per Myrehed
Foto: Per Myrehed

Fortsatt stora och spännande utmaningar inom järnväg, både på kort och lång sikt

Möt Björn Stoor, projektledare och gruppchef för järnväg på Forsen. Björn anslöt till Forsen i september 2023 inom järnvägssektorn för att bygga utvecklingen av Forsens järnvägsaffär.

Just nu jobbar vi i en rad spännande projekt inom järnväg, bland annat Ostlänken, Norrbotniabanan, Roslagsbanan till City, Tunnelbana Kungsträdgården-Nacka/Söderort, Fyra spår Uppsala samt Ny spårväg i Uppsala. Jag själv har under de senaste månaderna arbetat med utbyggnaden av Roslagsbanan till City, via Odenplan, med Trafikförvaltningen som beställare.

Den största utmaningen framåt inom järnvägsbranschen är att tillgodose behovet av underhåll och upprustning av befintligt järnvägsnät kombinerat med de stora satsningarna på nya banor och utbyggnader som sker runt om i landet.
Att vi lyckas hitta resurser med rätt kompetens för allt detta på kort sikt känns som en stor utmaning för vår bransch.
Underhållsskulden på landets järnvägar är enorm och i akut behov av upprustning och åtgärder, och där tror jag fokus bör ligga kortsiktigt.

På lång sikt tror jag vi behöver fortsätta förstärka kapaciteten för hela vårt järnvägsnät och samtidigt fullfölja satsningarna av stora projekt runt om i landet, såsom exempelvis Norrbotniabanan, Ostlänken och nya järnvägen mellan Göteborg-Borås med flera.
Forsen är ett värderingsstyrt företag, där det finns utrymme att våga experimentera med nya metoder och arbetssätt. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Det tycker jag är det bästa med Forsen och genomsyrar verksamheten på daglig basis!

Jag valde Forsen för att det genomförs en satsning inom segmentet Järnväg som lät spännande och inspirerande! En resa jag kände att jag ville vara en del av, med en hög grad av frihet i kombination med utvecklande arbetsuppgifter.
/Björn Stoor, projektledare och gruppchef järnväg

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK