Här ses undertecknad bidra till en bättre hälsa på Forsen
Foto: Caroline Redare
Vi hann med lite snö under utmaningen
Foto: Caroline Redare

Vi har sprungit 485 maraton!

Forsens åtta veckor långa friskvårdsutmaning har, förutom att vi tillsammans sprungit 485 maraton, gett över 7 000 kr till Barncancerfonden.

I mitten av april startade Forsens idrottssektion igång världspremiären av Forsen Challenge, i samarbete med Intersport Challenge. En åtta veckor lång friskvårdsutmaning, som resulterat i mycket aktivitet och rörelse, en del sund konkurrens och i slutändan också en god gärning.

All forskning visar på att vi mår bra av att röra på oss, samtidigt som vi idag har oroväckande stillasittande arbetsdagar framför en skärm. Höj- och sänkbara skrivbord i all ära, men vi ville göra något mer åt detta. Sagt och gjort, i mitten på april bjöd vi in samtliga medarbetare att delta i Forsen Spring Challenge 2016.

En friskvårdsutmaning i lagformat

Intersport Challenge är en app- och webbaserad friskvårdsutmaning i lag där all form av aktivitet räknas. Cykling eller yoga. Promenad eller aerobics. Skidor eller tennis. Alla som deltar får nyttig vardagsmotion och samtidigt bygger vi gemenskap mellan kollegorna. Tack vare att det är en lagutmaning hamnar de individuella insatserna något i skymundan och det hänger i stället på att alla i laget har en tillräckligt bra lägstanivå.

Via de interaktiva verktygen har vi kunnat följa ställningen, kommenterat varandras insatser, peppat och i vissa fall också psykat… Strax innan midsommar gick vi i mål med vår utmaning och kan nu konstatera att de ca 90 deltagarna tillsammans har aktiverat sig motsvarande 485 maraton under de åtta veckor vi varit igång. I snitt motsvarar det 43 timmars aktivitet per deltagare under perioden, eller 3 681 aktiviteter totalt– inte illa!

Inte helt otippat ligger promenader i topp som den mest utövade aktiviteten, men sen börjar det se intressant ut. Mycket cykling och löpning hos våra medarbetare, främst tack vare några som legat i hårdträning inför Vätternrundan och kommande triathlonlopp. Men även yoga och simning ryms på 10-i-topp-listan.

Charity Points - 7 300 till Barncancerfonden

I början av utmaningen satte vi också upp ett mål, på att skänka 10 000 kronor till välgörenhet, om vi nådde vårt mål avseende Charity Points. Vi hade redan på förhand bestämt att det vinnande laget skulle få välja vilken organisation som skulle få bidraget och efter förslag och omröstning så valde våra vinnande kollegor i Halmstad/Helsingborg att 7 300 kronor till går till Barncancerfonden.

Så, en god gärning på flera plan. 76 % av deltagarna i Intersport Challenge uppger att de har börjat röra på sig väldigt mycket mer än innan, tack vare deltagande i utmaningen. Även det får väl anses tjäna ett gott syfte. Nu hoppas vi att kämpaglöden håller i sig även fortsättningsvis.

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK