Vid invigningen 16 november, 2016. Redan en timme före öppning var det mycket kunder.

ICA-butik i Gustavslund, Helsingborg

Den åttonde mars 2016 togs första spadtaget till Gustavslunds nya ICA Supermarket-butik och den 16 november klipptes bandet vid invigningen. Forsen skötte projekt-, projekterings- och byggledningen.

Gustavslund är ett av Helsingborgs mest expansiva områden. Här uppförs många nya bostäder och ICA Fastigheter Sverige AB har byggt en butik med fokus på närproducerade varor. ICA Supermarket-butiken är 1 800 kvm stor och total tomtyta är 9 809 kvm, vilket ger plats till parkering och logistik.

Vid projektets start sade Stefan Johansson, uppdragsansvarig projektledare Forsen: ”Vi genomför projektet som delad utförandeentreprenad, vilket ger flera fördelar. Vi får på så vis kortare, enklare beslutsvägar. Man kan säga att ”vi äger projektet” och styr utifrån vårt och projektets bästa vad avser tider, eventuella tekniska byten osv. Sist men inte minst har vi en god ekonomi i projektet, mycket på grund av vår upphandlings- och entreprenadform. Tidplanen är väldigt kort och pressad men det kommer gå vägen tack vare bra samarbete i projektgruppen.”

Projektet startade fysiskt den 2 januari 2016 för att slutbesiktigas 2016-10-30. Därefter har ICA:s inredningsgrupp och Retailavdelning jobbat intensivt med att inreda, utrusta och inte minst ladda butiken med varor. Projektet höll tidplanen tack vare gott samarbete med ICA:s inredningsgrupp.

Butiken är en Miljöbyggnad nivå Guld i enlighet med Green Building Council Group.

Kundena köade redan en timme före invigningen

Klockan tio den 16 november, klipptes banden av varuhuschefen Roger Johnsson med dotter Susanne Gudmundsson.

img_0062

Redan en timme före öppning var det mycket kunder som köade utanför med kundvagnar och ville vara med om invigningen. Omdöme från både ICA och kunder var att det är en mycket fin butik.

  • Kund: ICA Fastigheter
  • Forsens uppdrag: Projekt-, projekterings- och byggledningen.
  • Kontakt hos Forsen: Stefan Johansson
  • Genomförandeform: Delad utförandeentreprenad
  • Genomförandetid: 2 januari 2016 och slutbesiktning 30 oktober, 2016
  • Omfattning: Butik: 1 800 kvm. Tomtyta: 98 09 kvm
  • Ort: Helsingborg

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK