Forsen CM bidrog till att Swedbank vann Global Award for Excellence

Swedbanks huvudkontor i Stockholm har tilldelats Urban Land Institute Global Awards for Excellence.

Urban Land Institute Global Awards for Excellence, ULI bedömer byggprojekt i sin helhet och förutom god arkitektur vägs hållbarhet, innovation, bidrag till stadsutvecklingen och genomförande in.

– Forsen har varit projekt-, projekterings- och produktionsledare för genomförandet, säger Daniel Markström, arkitektur- och projektchef på Humlegården som äger fastigheten. Deras metod, arbetssätt och förmåga att sätta ihop rätt team har varit en avgörande faktor för att vi ska kunna vinna ett så här prestigefyllt pris.

Första gången svenskt projekt prisas

Urban Land Institute startade Awards for Excellence-programmet 1979 med syfte att lyfta fram de absolut bästa utvecklingsprojekten runt om i världen. Kriterierna för att vinna är högt ställda och vinnarna tillhör toppskiktet i branschen. 2015 är första gången ett svenskt projekt får priset.

– Vi är oerhört glada å Humlegårdens vägnar och stolta över att vara delaktiga i ett så här framgångsrikt projekt. Vi har utfört det här med Construction Management (CM) vilket till stor del ligger bakom framgången, säger Håkan Undin, KAM och projektledare på Forsen.

Kort om Construction Management (CM)

CM innebär ett genomförande på delad entreprenad där projektering och produktion pågår parallellt. Man kan likna det vid att kunden bygger i egen regi och anlitar Forsen som inhyrd byggavdelning. Fördelarna är bland annat lägre pris, högre kvalitet, större flexibilitet och kortare byggtid.

Vi använder cookies på den här sajten. Läs mer om cookies och dess användning i vår integritetspolicy: härOK